| Bedrijfsrecherche voor MKB bedrijven

FB Veiligheidsdiensten is specialist op het gebied van bedrijfsrecherche. Of het nu gaat om de controle van het ziekteverzuim, bedrijfsfraude of veiligheidsadvies. Maar ook bedrijfsdiefstal, een onderzoek naar de integriteit van medewerkers en het concurrentiebeding.

Erkend en gecertificeerd
FB Veiligheidsdiensten is gecertificeerd en erkend om recherche werkzaamheden uit te voeren. Onze vergunning is afgegeven door het Ministerie van Justitie en Veiligheid onder POB 1596. Als onze medewerkers zijn in het bezit van een gele pas. Deze pas is een voorwaarde om particuliere recherchewerkzaamheden uit te voeren.

Het uitvoeren van recherche werkzaamheden voor het bedrijfsleven vraagt een hoge mate van professionaliteit en discretie. U bent bij FB Veiligheidsdiensten verzekerd van een erkende partner en is kwaliteit geborgd.

Hoe wij werken
FB Veiligheidsdiensten staat u bij met onderzoek en recherchewerk. Zodat u meer grip op de situatie krijgt . En daarmee sterker staat bij een (eventuele) aangifte. Wij beginnen onze opdracht altijd grondig. Dit doen wij door samen met u de situatie te inventariseren. Zodat u vooraf weet wat u kunt verwachten. En komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Vervolgens doen wij professioneel en discreet onderzoek. Zo verzamelen we snel feiten om de waarheid voor u boven tafel te krijgen. Waardoor u met een gerust hart verder kunt met uw bedrijfsvoering.

Bedrijfsdiefstal

Bedrijfsdiefstal kan zorgen voor enorme (financiële) schade. FB Recherchediensten helpt u met onderzoek naar deze vorm van interne criminaliteit. Helaas komt diefstal door personeel geregeld voor. Wat leidt tot een slechte werksfeer, slecht imago bij klanten en niettemin hoge kosten.

Wat is diefstal
Of het nu gaat om een werknemer die een paar pennen of printpapier meeneemt. Of iemand die erg creatief met uw boekhouding omgaat. Dit valt allemaal onder diefstal. Vind u het niet erg dat een medewerker eens wat meeneemt naar huis, dan is er niks aan de hand. Maar u trekt zelf de grens waar het gaat om frequentie of hoeveelheid.

Waarom FB Recherchediensten inschakelen?
FB Recherchediensten heeft ervaring om diefstal binnen uw bedrijf te onderzoeken. Daarnaast kunnen wij ook preventieve maatregelen geven om diefstal of bedrijfsfraude bij uw bedrijf voortaan te voorkomen of zo moeilijk mogelijk te maken.

Zelf bedrijfsdiefstal voorkomen

  • Maak het bespreekbaar
  • Creëer geen gelegenheid
  • Medewerkers vertrouwen is goed, maar controle is daardoor niet overbodig.

Bedrijfsfraude

Heeft u verdenkingen van bedrijfsfraude? Zorg dan dat er snel stappen ondernomen worden om erger te voorkomen binnen uw bedrijf.

Bedrijfsfraude voorkomen
Verduistering van geld, ziektewetfraude of de vermissing van goederen. Bij 20% van de bedrijven is jaarlijks sprake van interne criminaliteit. Om fraude te voorkomen is het van belang een goede sfeer te creëren op de werkvloer. Daarnaast is het belangrijk om te voorkomen dat alle verantwoordelijkheid bij één persoon ligt. Hoe groter de druk, hoe groter de kans dat deze medewerker uiteindelijk steelt.

Hoe wij u helpen
FB Recherchediensten helpt u met preventieve oplossingen. Maar ook met het verzamelen van bewijs bij een vermoeden van interne criminaliteit.

Concurrentiebeding

Vermoedt u een overtreding van het concurrentiebeding door (ex)medewerkers? FB Recherchediensten helpt u bij het verzamelen van bewijs.

Gevoelige informatie
Vaak hebben (ex)medewerkers gevoelige informatie over hun (voormalige) werkgever en bedrijf wat niet naar buiten gebracht mag worden. Vandaar dat u met een nonconcurrentiebeding zorgt dat deze informatie blijft waar het hoort. Echter leert de praktijk dat werknemers de regels uit het beding niet altijd naleven wanneer ze het bedrijf verlaten.

Bij het vermoeden dat een medewerker informatie lekt, of voor de concurrent wil gaan werken. Kunt u een onderzoek instellen naar het relatiebeding.

Met behulp van jarenlange ervaring in recherchewerk biedt FB Recherchediensten zekerheid. Met gedegen en discreet onderzoek halen wij de feiten boven tafel. Vervolgens rapporteren wij dit aan u. Waarna u met de bewijslast sterk staat om maatregelen te nemen.

Onderzoek ziekteverzuim

Twijfelt u aan het ziekteverzuim van uw medewerker? Onderzoek naar verzuim kan u helpen om bewijs te verzamelen. Daarmee kunt u vervolgens juridische stappen zetten als werkgever.

Observatie werknemer
Een vermoeden van onrechtmatig verzuim leidt in de meeste gevallen tot observatie van de medewerker. Voorafgaand aan het onderzoek inventariseren wij samen met u de situatie. Vervolgens observeren wij de desbetreffende medewerker. Dit doen wij vanuit jarenlange ervaring in onderzoek en recherchewerk. Tot slot verzamelen we onze bevindingen in een rapport en overhandigen we u de bewijslast.

Herken signalen onrechtmatig verzuim

  • Op Social Media toont uw medewerker geen ‘ziek’ gedrag
  • In de wandelgangen hoort u geluiden dat de medewerker wellicht niet ziek is
  • De medewerker krijgt steeds nieuwe klachten, waardoor verzuim langer aanhoudt.
  • De medewerker ontloopt contact met de werkgever.

Integriteitsonderzoek

“Waarom een integriteitsonderzoek laten uitvoeren? Omdat integriteit begint bij uw medewerkers. Openheid en eerlijkheid. Waarden die uw bedrijf door de jaren heen aan een goede naam helpen. Door bedrijfsfraude door personeel kan dit zomaar tenietgedaan worden. Daarom kan een integriteitsonderzoek uitkomst bieden.

Onbetrouwbaarheid personeel
Twijfelt u aan de integriteit van uw personeel? FB Recherchediensten helpt u door onderzoek te doen naar misstanden binnen uw bedrijf. Eveneens kijken wij naar de betrouwbaarheid van uw medewerkers. Doordat wij onderzoeken, alsmede analyseren en rapporteren bieden we een helpende hand. Zodat u weer grip krijgt op uw organisatie en de waarden van uw bedrijf, en daarmee een goede naam, geborgd blijft.

Pre-Employmentonderzoek

Een pre-employmentonderzoek richt zich op de juistheid van gegevens die door de sollicitant zijn aangeleverd tijdens de sollicitatieprocedure. Hieronder valt te denken aan het curriculum vitae, de aangeleverde diploma’s. Maar ook cijferlijsten, arbeidsverleden en referenties. FB Recherchediensten controleert hierbij de echtheid van deze gegevens.

Integriteit & Betrouwbaarheid
U heeft er als werkgever alle baat bij om integere en betrouwbare mensen in dienst te hebben. U wilt dat uw medewerkers de bedrijfsethiek binnen het bedrijf naleven. Daarnaast wilt u kunnen bouwen op loyaliteit van uw mensen. Dit begint in principe al bij de sollicitatie.

Afhankelijk van de zwaarte van de functie kunnen wij meer onderzoek doen. Hierbij wordt o.a. gekeken naar referenties, leefmilieu, financiële situatie, beïnvloeding van buitenaf en de risicofactoren. Daardoor bent u verzekerd van betrouwbaar personeel.

Veiligheidsadvies

Twijfels over de veiligheid binnen uw bedrijf? FB Recherchediensten geeft advies om bedrijfsdiefstal en fraude tegen te gaan.

Advies op maat
Naast onderzoek en recherchewerk, biedt FB Recherchediensten ook veiligheidsadvies. Dit doen wij preventief om interne criminaliteit te voorkomen. Maar ook wanneer bedrijfsfraude reeds heeft plaatsgevonden voorzien we u van advies op maat. Samen met u bekijken we welke stappen ondernomen moeten worden om uw organisatie veilig te maken en veilig te houden. Immers gaat het om de continuïteit van uw bedrijf.

Contact opnemen

Hebt u vragen of wenst u een afspraak te maken? Mail of bel ons voor meer informatie!
Dit is uiteraard zonder verdere verplichtingen.

Contact opnemen

Hebt u vragen of wenst u een afspraak te maken? Mail of bel ons voor meer informatie!
Dit is uiteraard zonder verdere verplichtingen.